Çin’de hava sıcaklığı rekor kırdı; acil durum tatbikatları yapılıyor

Çin'in kuzeyindeki bazı şehirlerde haziran ayında hava sıcaklığı rekor kırdı; acil durum tatbikatları yapılıyor.

Çin’de, yükselen sıcaklıkların ülkenin elektrik kaynaklarını zorlaması nedeniyle olası enerji kesintilerine karşı yetkililer acil durum tatbikatları düzenledi.

Mart ayından bu yana Çin, normalden daha yüksek sıcaklıklar yaşıyor. Meteoroloji uzmanları, geçen yıl iki aydan fazla süren şiddetli sıcağı gölgede bırakacak türden aşırı koşulların oluşabileceği tahmininde bulundu.

Devlet medyasına göre perşembe günü Hebei eyaletindeki Şijazhuang, bu yıl 40 santigrat dereceye ulaşan ilk eyalet başkenti oldu.

Aynı eyaletteki şehirler olan Zhangjiakou ve Chengde de aynı tarihlerde sıcaklık rekorları kırdı.

Merkezi Meteoroloji İdaresi bir dizi sıcaklık uyarısı yayınladı. Başkent Pekin’in Cumartesi gününe kadar 37-39°C sıcaklıklarda kavrulması bekleniyor.

Tianjin Meteoroloji Gözlemevi de uyarı seviyesini kırmızıya yükseltti.

Ülkenin elektrik şebekesi operatörleri şimdiden yüksek alarm durumuna geçirildi ve güneydeki bazı şehirlerde firmalara ve insanlara enerji kullanımlarını sınırlama getirmeleri konusunda uyardı.

TEK BİR ŞEBEKE JAPONYA KADAR ENERJİ YÜKÜ İLE KARŞI KARŞIYA
Şangay ve Hangzhou gibi ekonomik açıdan önemli şehirlere hizmet veren Doğu Çin bölgesel şebekesi, bu yaz 397 gigawatttan fazla bir yük bekliyor. Bu miktar, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın 2021 verileri göze alındığında, Japonya’nın toplam elektrik üretim kapasitesinden daha fazla.

Mayıs ayında da Şanghay, bir asırdan fazla bir süredir en sıcak günlerini yaşadı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi