İstanbul’dan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne destek

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, bu yıl İstanbul'da gerçekleşen “Önder Kadın Ödül Töreni”nde, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği tarafından ödüle layık görüldü.

HABER MERKEZİ

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin her yıl düzenlediği “Önder Kadın Ödül Töreni”nde Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne “Unutamadıklarımız” kategorinde ödül verildi. Bu yıl İstanbul’da Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Abidin Dino sahnesinde gerçekleşen törende Dernek adına ödül alan Başkan Ruşen Karakaya, törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın kuzeyinde bağnazlığa göz yummayacakları vurgusu yaptı. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Meral Türel ise, kalplerinin Mağusa’da attığını ifade ederek, derneğin yürüttüğü adalet davasına destek belirtti.

Karakaya, 6 Şubat’tan sonra 35 heyecanla atan yüreğin susturulduğu topraklara, tekrar ayak basmanın kolay olmadığını dile getirdiği konuşmasında, “Çok öfkeliyiz, sonuna kadar peşinizdeyiz” diyerek, adalet arayışının yavrularımızı bizden koparan tüm sorumluların cezalandırılıncaya kadar süreceğini söyledi.

Kıbrıs’ın kuzeyinde son yıllarda hiç olmadığı kadar yoğun yaşanan ve temelinde din olan tartışmaların yaşandığına değinen Ruşen Karaya, “Kıbrıs Türk halkının kadın bir bireyi ve biricik kızını bilimden, çağdaşlıktan uzak bu zihniyetin yarattığı bu sistemde kaybeden bir anne olarak bu bağnazlıklara Kuzey Kıbrıs’ta göz yummayacağımıza sizler önünde söz veriyorum” dedi.

Karakaya’nın konuşması şöyle:

“Kadın olmanın her yönüyle zor olduğu bu coğrafyada, 73 yıldır her türlü zorluğa ve zorbalığa göğüs gererek ayakata kalan ve her geçen gün büyüyen bir topluluk önünde bulunmak bizleri gururlandırdı. Samimiyetle ifade etmeliyim ki bu buluşma bizler için duygusal olarak çok derin zorluklar barındırmaktadır. 6 Şubat 2023’te canlarımızın, biricik yavrularımızın, heyecanla atan 35 yüreğin susturulduğu bu topraklara tekrar ayak basmak bizler için hiç kolay olmadı. Deprem felaketini en yakından yaşamış, sevdiklerini, canlarını yitirmiş ve aylardır bu felaketin izlerini her gün içlerinde yaşayan Türk insanı ile 6 Şubat 2023 sonrası Türkiye topraklarında ilk kez bir araya geliyoruz.

Kalpleri bizlerle birlikte çarpan, acımızı paylaşarak bizleri burada ağırlayan, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş ve güçlü kadınların arasında olmak bizlere inanılmaz bir güç vermektedir. Kıbrıs Türk halkı 1900’lü yılların başından itibaren hiçbir zorlama olmadan laikliği hayatının merkezine almış, kadının toplumsal eşitliğine, kadın haklarına ve fikir özgürlüğüne duyarlı, Atatürk ilke ve değerlerine sonuna kadar bağlı çağdaş bir toplumdur. Son yıllarda maalesef bizler de daha önce hiç olmadığı kadar, temelinde dini unsurların olduğu tartışmalar yaşamaktayız. Kıbrıs Türk halkının kadın bir bireyi ve biricik kızını bilimden, çağdaşlıktan uzak bu zihniyetin yarattığı bu sistemde kaybeden bir anne olarak bu bağnazlıklara Kuzey Kıbrıs’ta göz yummayacağımıza sizler önünde söz veriyorum.

Bizler Şampiyon Meleklerimizin, öğretmen ve velilerimizin anısını yaşatmayı ve geleceğe umut olmayı kendimize bir borç bildik. Bu noktada sizlerin engin tecrübeleri bizlere rehber olacaktır. Yitirdiğimiz tüm canlarımızı büyük bir özlem ve sevgi ile yüreğimizde devleşen tarifsiz bir acıyla her gün anıyoruz ve anmaya da devam edeceğiz. Hafızalara kazınan bu isimleri sonsuza dek yaşatmak için derneğimizin kurulduğu ilk günden beridir çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Çalışmalarımızın tamamında eğitim, toplumsal hizmet ve çocuklar her zaman ana fikir olacaktır. Yavrularımız, annelerimiz ve babalarımız, evlerinden, bizlerden bir hiç uğruna, aç gözlüler, kural tanımazlar tarafından koparıldı. Çok öfkeliyiz ve davamızın sonuna kadar peşindeyiz. Adalet arayışımız, çocuklarımızı bizden koparan tüm sorumlular ceza alana kadar sürecek. Deprem felaketinde mağduriyet yaşayan, yuvaları yıkılan ve en önemlisi sevdikleri onlardan koparılan herkesi sevgiyle kucaklarız. Yaralılara acil şifalar dileriz. Bu akşam bizleri davet eden, davetleri ile onurlandıran ve organizasyona emek koyan herkesi sevgi ile kucaklarız.”

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Meral Türel ise, kalplerinin Kıbrıs’ta, Mağusa’da attığını söyleyerek başladığı konuşmasında, derneğin yürüttüğü adalet davasına “davanız, davamız” diyerek destek belirtti. Türel konuşmasının devamında, “O göçük altında insanlar kalmadı, bizler kalmadık. Kimin kaldığını hepimiz biliyoruz ve bunun mücadelesini hep birlikte sürdüreceğiz. Hep birlikte kazanacağız” ifadelerine yer verdi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi