Yapay Zeka Alanında Sosyal Beceriler atölye çalışması katılımcıları dijital geleceğe hazırladı

Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle Avrupa Beceriler Yılı kapsamında Yapay Zeka Alanında Sosyal Beceriler konulu çalıştayda, dijital gelecekte başarılı bir kariyer için sosyal becerilerin önemi vurgulandı.

HABER MERKEZİ

Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle Avrupa Beceriler Yılı kapsamında sosyal becerilere dikkat çekmek amacı ile düzenlenen Yapay Zeka Alanında Sosyal Beceriler konulu ikinci atölye çalışması 3 Haziran 2023, Cumartesi günü 10:00 – 13:00 saatleri arasında Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalıştayın amacı, dijital gelecekte başarılı bir kariyer için sosyal becerilerin önemini vurgulamaktı.

Çalıştayda, eğitmenler Talip Karanfil ve Steve Neufeld, Yapay Zeka (AI) teknolojilerinin ekonomik büyümeyi ve rekabet edebilirliği ilerletme potansiyeli sunduğunun altını çizdiler. Ayrıca yapay zekanın insanlar için çalışması gerektiğini belirttiler ve sağlık, çiftçilik, eğitim, istihdam, enerji, ulaşım, güvenlik ve daha birçok alandaki gelişmeler yoluyla vatandaşların yaşamlarını iyileştirme fırsatı sunduğuna, ancak bundan faydalanabilmek için yeteneği beslemenin ve yapay zeka becerilerini geliştirmenin önemli olduğuna vurgu yaptılar.

Gerçekleştirilen çalıştayda, 21. Yüzyılın ve dijital becerilerin gelecekteki kariyer fırsatlarında oynadığı önemli rol ve sürdürülebilirlik tartışıldı. Ayrıca, atölye çalışması sırasında gerçekleştirilen uygulamalı alıştırmalar, katılımcılara yapay zeka için sosyal becerileri deneme fırsatı da sağladı.

Avrupa Komisyonu beceri geliştirmeyi teşvik etmek ve böylece insanlar için mesleki ve yaşam fırsatlarını iyileştirmek için 2023’ü Avrupa Beceri Yılı olarak ilan etti.

Bu bağlamda, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programının bir parçası olarak öğrencilerin, öğretmenlerin, uzmanların ve işverenlerin becerilerini artırmak için birçok girişime yatırım yaptı. 2006 yılından bu yana müfredat reformu, sürekli mesleki gelişim, mesleki eğitim ve öğretimin modernizasyonu, öğrenim araçları ve iş gücü piyasası uygulamalarının iyileştirilmesi için eğitim sektörüne yaklaşık 24 milyon Euro değerinde uzun vadeli destek sağlandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi