LUNAPARKTA İŞLER KARIŞTI

Orman Dairesinin ticari faaliyeti durdurması ve lunaparkı kaldırması için ihbarname gönderdiği Yaban Hayatı Koruma Vakfı’nın yönetimine Özge Taşker Falyalı ve ailesinin geçtiği ortaya çıktı.

ÇATALKÖY’DE KIYMETLİ ARAZİ
İngiliz gazeteci W. Trevor Taylor’a ait vakfa, 1985 Denktaş döneminde devlet adına hayvan parkı yapılması için yaklaşık 90 dönümlük orman arazisi verildi. Taylor’ın ölümünden sonra tüm mal varlığı ile birlikte arazi vakfa kaldı. 2014’te ismi “Kıbrıs Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Vakfı” olarak değiştirilen vakfın yönetimine yeni isimler geçti.

HULUSİOĞLU BASKISI BEZDİRDİ
Hayvan parkının yaşaması için çabalayan yönetim, Çatalköy Belediyesi eski başkanı Mehmet Hulusioğlu’nun baskıları nedeniyle gönüllü olarak yürüttükleri görevlerini bıraktı. 2020’de Halil Falyalı, eşi Özge Taşker Falyalı ve ailesi yönetime geldi. Falyalı suikastının ardından Şubat 2023’te yeniden toplanıldı ve başkanlığa Özge Taşker Falyalı getirildi.

HÜKÜMET HAREKETE GEÇTİ
Gazetemizin dünkü manşetinin ardından hükümet yetkililerinin Orman Dairesine siyasi baskı için harekete geçtiği öğrenildi. Arazinin üzerinde ticari faaliyette bulunulması nedeniyle vakfa gönderilen ihbarnamenin ardından tahliye davası açmaya hazırlanan yetkililer uyarıldı. Süreç donduruldu, edinilen bilgiye göre vakfın yönetimiyle masaya yeniden oturulacak.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi