KTÖS eylemleri sürüyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 2 Haziran Cuma günü (yarın) özel eğitim veren okullarda grev uygulanacağını duyurdu.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, özel eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek için 2 Haziran Cuma günü (yarın) saat 08:30-12:30 saatleri özel eğitim hizmeti veren yedi okulda grev uygulanacağını ve saat 11:30’da Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu önünde basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Özel eğitimde uygulanan tam gün eğitimin “fiyasko” olduğunu belirten Maviş, hükümet ve bakanlığın bu konuda da yetersiz ve bilinçsiz olması nedeniyle okullarda çeşitli sorunlar yaşandığını söyledi.

Açıklamada ayrıca 2 Haziran Cuma günü (yarın), Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu, Mağusa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu, Ötüken Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu, R.R. Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu, Yeşilyurt Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu ile Ziyamet Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nun grevde olacağı duyuruldu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi