Abdullah Korkmazhan AP üyesi Niyazi Kızılyürek ile bir araya geldi

Bağımsız milletvekili adayı Abdullah Korkmazhan ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği vatandaşlığından kaynaklanan haklarının etkin bir şekilde kullanılması konusunda çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

HABER MERKEZİ

Bağımsız milletvekili adayı Abdullah Korkmazhan, beraberindeki heyet ile birlikte, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Prof. Niyazi Kızılyürek’i ziyaret ederek, ‘Üç Adımda Çözüm Odaklı Siyaset” yaklaşımını paylaştı ve görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette yaptığı konuşmada, ‘Üç Adımda Çözüm Odaklı Siyaset’ yaklaşımlarının en önemli adımlarından birinin Kıbrıs Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği vatandaşlığından kaynaklanan hakların elde edilmesi ve etkin bir şekilde kullanılması olduğunun altını çizen Korkmazhan, “Kıbrıs sorununda kapsamlı çözüme ulaşana kadar, Kıbrıs Cumhuriyeti ve AB vatandaşlığından kaynaklanan toplumsal haklarımızı elde edebilmek için uluslararası hukuk temelinde çok boyutlu bir mücadele yürüteceğiz. Bu alanda önemli çalışmaları olan değerli hocam Prof. Niyazi Kızılyürek ve AP Sol Grubu ile işbirliği içerisinde çalışacağız” dedi.

Abdullah Korkmazhan ve arkadaşlarına başarılar dileyen Kızılyürek, federal Kıbrıs’a ulaşana kadar Kıbrıs Cumhuriyeti ve AB vatandaşlığından kaynaklanan hakların kullanılması, iki toplumun yakınlaşması, eğitimde ERASMUS programı, ortak AB projelerinin hayata geçirilmesi, ortak bir hastane, ortak bir itfaiye kurulması gibi politikaların hayata geçirilmesinin mümkün ve gerekli olduğunu vurguladı.

Kızılyürek, Korkmazhan ile birlikte birçok alanda birlikte mücadeleler yürüttüklerine dikkat çekti ve 27 Nisan 2004 AB Konseyi’nin kararı çerçevesinde, Kıbrıslırtürklerin AB nezdindeki imkânları sonuna kadar kullanmaları, çoğaltmaları, vatandaşlık haklarını elde edebilmeleri için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Abdullah Korkmazhan ile birlikte çalışacaklarının ve mücadele edeceklerinin altını çizdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi