KTOEÖS Başkanı Eylem işe alınma sırasında bekleyen Kıbrıslı öğretmen sayısını açıkladı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun halkı yanılttığını belirterek, sınav geçip istihdam edilmek için bekleyen 597 öğretmen adayını gösteren tabloyu paylaştı.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na toplumu yanıltmaktan vazgeçmesi çağrısı yaparak derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Eylem, “dayatılan politikalar için işbirlikçiliği yapan Bakan Çavuşoğlu”na, “Geçtiğimiz yıl münhal edilen branşlarda yüzlerce genç öğretmen adayı beklerken TC’den gönderilen öğretmenlerin bu gençlerin yerine istihdam edilmesi vatana hizmet mi? İhanet mi?”, “Yüzlerce iş, aş bekleyen genci ülkesinden göçe zorlayan bu anlayış işbirlikçilik mi? Yurtseverlik mi?” ve “Alınan bu talimatın karşılığında bir menfaat var mı?” sorularını sordu.

Getirilecek olan öğretmenlerin, okullarda şu an görev yapan öğretmenlerden ve öğretmen adaylarından “akademik olarak daha iyi öğretmenler” olacağını ifade eden Çavuşoğlu’nun öğretmenlere hakaret ettiğine dikkat çeken KTOEÖS Başkanı Eylem, bu hakaretleri Çavuşoğlu’na iade ettiklerini belirtti.
Açıklamasında, “Bizler gençlerimizi, geleceğimizi, çocuklarımızı düşünmeyen, eğitimi kaosa sürükleyen Eğitim Bakanı istemiyoruz. Yalan söyleyerek toplumu yanıltmaktan vazgeçin” ifadelerine yer veren Eylem, paylaştığı tabloda branşlara istihdam yapıldığının net olduğuna vurgu yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi