HALA ADALET BEKLİYORUZ!

Kıbrıs’ın kuzeyindeki siyasi cinayetler tarihin karanlık sayfalarına gömüldü. 65 yıl önce kalleşçe katledilen ilk basın şehidi gazeteci Fazıl Önder ve 27 yıl önce evinin önünde suikasta uğrayan gazeteci Kutlu Adalı için hala adalet bekliyoruz!

MEZARINI BİLE SÖYLEMEDİLER
Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların birliğini savunan Fazıl Önder katledilişinin 65’inci yılında dün anıldı. Lefkoşa’da bir dükkanda Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) tarafından öldürülen Önder’in failleri hala bulunamadı. Basın-Sen yaptığı açıklamada, Fazıl Önder’in hangi kabre defnedildiğinin hala bilinmediğini, aldıkları tehditler nedeniyle eşinin dahi cenazeye katılamadığını hatırlattı.

ERSİN TATAR’A HATIRLATMA
Türkiye’den taşınan nüfusa itiraz eden ve karanlık gidişata karşı yazılar yazan gazeteci Kutlu Adalı’nın failleri de bilindiği halde adalete teslim edilmedi. Derin devlet tarafından katledilen Adalı’nın eşi İlkay Adalı dün Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’a bir hatırlatma yaptı. Adalı, iki yıl önce “polisin her türlü yasal girişimi yapacağını” belirten Tatar’ın sözlerini, “hala bekliyoruz” notuyla paylaştı.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi