DEV-İŞ’ten öğretmenlere destek açıklaması

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Başkanı Koral Aşam yaptığı yazılı açıklamada, Eğitim Bakanlığının topluma, öğretmene, eğitime ve örgütlü mücadeleye düşman tavrını kınadı.

HABER MERKEZİ

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Başkanı Koral Aşam, Eğitim Bakanlığının topluma, öğretmene, eğitime ve örgütlü mücadeleye düşman tavrını kınadı. Eğitim sisteminin, yıllardır hamasetle yönetilmeye çalışılmasının eğitimde tıkanıklığa yol açtığına dikkat çeken Aşam, yaşanan sorunlar karşısında Bakanın “sağır” rolü oynadığını dile getirdi.

Geçirilmeye çalışılan Öğretmenler Yasasına karşı sendikaların her zaman olduğu gibi yine birlikte mücadele edeceğini vurgulayan Aşam, topluma sessiz kalmama çağrısı yaptı.

Aşam’ın açıklamasının tamamı şöyle:

“Atanmış hükümetin ve emir eri Eğitim Bakanlığının topluma, öğretmene, eğitime ve örgütlü mücadeleye düşman tavrını kınıyoruz. Diyalogdan yoksun eğitim politikaları doğrultusunda, parmak çoğunluğuna dayalı, ben yaparım olur zihniyetiyle hazırlanan yasa karşısında direnen iki öğretmen sendikası KTÖS ve KTOEÖS sendikalarının mücadelesini Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) olarak selamlarız.

Eğitim sisteminin, yıllardır hamasetle yönetilmeye çalışılmasından ötürü, tıkanma noktasına geldiği, gözle görülür bir gerçekliktir.

Öğretmen sendikalarının yıllardır altını çizdiği eksiklikler ve acilen alınması gereken tedbirler karşısında, kendisi de bir öğretmen olan Eğitim Bakanı sağır rolü oynamaktadır. Mevcut acil sorunların çözümü için öğretmen sendikalarıyla diyalog kurmak yerine, gölge eğitim bakanı tarafından dayatılanları yasalaştırmaya çalışması kabul edilemezdir.

Bilinmesini isteriz ki, öğretmen sendikaları yalnız değildir. Yıllardır toplumsal var oluşumuza karşı atılan tüm adımlara Sendikal platform çatısı altında, aynı amaçlar doğrultusunda mücadele veriyoruz. Geçirilmeye çalışılan bu yasa karşısında da mücadele ortak olacaktır. Çünkü biliyoruz ki, ilgili yasanın esas amacı, Öğretmen Akademisini kapatmak ve kendi ülkesinde her branşta yüzlerce atama bekleyen öğretmen varken, her branş için yurt dışından öğretmen getirilmesinin önünü açmaktır. Toplumun hiçbir kesimi buna sessiz kalmamalıdır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi