HP: “Gayrimeşru hükümete karşı birlik olunmalı”

Halkın Partisi Genel Sekreteri Turgut Alas, gayrimeşru hükümetin istifaya zorlanması gerektiğini aksi halde Meclis’e gelen her yasanın Halkın aleyhine de olsa geçeceğine dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

Halkın Partisi Genel Sekreteri Turgut Alas yaptığı açıklamada, Halkın Partisi’nin öğretmenlerin mücadelesine destek verdiğini belirterek “Bunun yanında, gayrimeşru hükümete karşı kolektif olarak bir tepki konulmayıp, her önerilen yasa değişikliği için ilgili paydaşların ayrı ayrı tepki göstermesinin bir şey değiştirmeyeceğini” vurguladı. Alas, gayrimeşru hükümete karşı birlik olup “halk iradesi yok sayılarak kurdurulan bu hükümet istifa” denmesi gerektiğine, aksi halde benzeri bir çok yasayla karşı karşıya kalınacağına ve Meclis’e gelen her yasanın Halkın aleyhine de olsa geçeceğine dikkat çekti.

Alas açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Grev haktır. Mücadeleye desteğim tamdır. Bunun yanında her önerilen yasa değişikliği için ilgili paydaşların ayrı ayrı tepki koymasının bir şey değiştirmediği de ortadadır. Bu gayrimeşru hükümete karşı birlik olup “Hükümet İstifa” diyemedikten sonra benzeri yasalarla karşılaşmaya devam edeceğimiz de aşikardır. Mecliste konformist bir yaklaşım takınarak, erken seçimi ve gayrimeşru hükümeti istifaya zorlamak yerine ara seçim için kampanyalar yapmak da oyalamacı populizmden başka bir şey değildir. Üstelik ara seçimden sonra meclisin de tatile gireceğini düşünürsek “sürüklene sürüklene” erken seçime değil de yok oluşa gittiğimiz çok nettir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi