Bayrak krizi: Rusya ve Ukraynalı kurul üyeleri birbirine girdi (VİDEO)

Karadeniz Ekonomik İş birliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) toplantısı sırasında Rusya ve Ukraynalı kurul üyelerinde kısa süreli bir arbede yaşandı. Rus delegesi konuşurken, Ukrayna bayrağı açan Ukraynalı vekillere toplantıya ev sahipliği yapan TBMM Başkanı Şentop müdahale etti. Bu olayın ardından bu defa Rus vekiller, Ukrayna bayrağını çekip alınca gerginlik bir kez daha alevlendi.

Karadeniz Ekonomik İş birliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) dünkü toplantısı sırasında Rusya ve Ukraynalı kurul üyelerinde kısa süreli bir arbede yaşandı. Rus delegesi konuşurken, Ukrayna bayrağı açan Ukraynalı vekillere toplantıya ev sahipliği yapan TBMM Başkanı Şentop müdahale etti.

Rusya-Ukrayna savaşında bir yıl geride kalırken, tarafların karşı karşıya geldiği diplomatik ortamlarda da gerilimin dozu yükseliyor.

Farklı mecralarda topraklarını işgal eden Rusya’yı protesto eden Ukraynalılar bu defa da Karadeniz Ekonomik İş birliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) toplantısında ufak çaplı bir krize neden oldu.

TOPLANTI SIRASINDA BAYRAKLI PROTESTO
Rus delegenin konuşması sırasında Ukrayna Bayrağı açan vekillere toplantıya ev sahipliği yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Böyle bir şey olamaz. Bu toplantının huzurunu kimseye bozdurmam” diyerek müdahale etti.

“BU TÜR ŞOVLARA GEREK YOK”
Toplantının ardından yaşanan gerilem ilişkin konuşan Şentop, TBMM Başkanı Şentop, “Görüşlerin, tezlerin, fikirlerin sözlü olarak ifade edildiği bir ortamda bu tür gösterilere, şovlara gerek yok. Bunlara da müsaade etmemek lazım. Bunları yanlış buluyorum. Sözlü olarak tezlerinizi burada açıklarsınız ama diğer hususlar sokaklarda, meydanlarda olabilir, o ayrı bir mesele ama bu platform bunların olacağı, yapılacağı bir platform değil. Bunu çok yakışıksız bulduğumu, kınadığımı ifade ettim.” ifadelerini kullandı.

BU DEFA RUSLAR, UKRAYNA BAYRAĞINI ÇEKİP ALDI
Şentop’un toplantıdan ayrılmasının ardından bu defa Rus vekiller, Ukrayna bayrağını alarak yeni bir krizin kapısını araladı.
Bayrağı çekerek alan Rus vekilin peşinden giden kişi, bayrağı geri almak isteyince ikili arasından arbede yaşandı.

O anlar toplantıda bulunan delegelerin cep telefonu kamerasına böyle yansıdı:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi