El-Sen ve KTMMOB ülkedeki 15 yıllık elektrik ihtiyacı için ortak çalışma başlattı

El-Sen ve KTMMOB, Kıbrıs'ın kuzeyinde 15 yıllık süreçte enerji üretim ihtiyacının belirlenmesi ve bu ihtiyacın karşılanabilmesi için hayata geçirilebilecek çevreci ve uygun maliyetli üretim modellerinin tespit edilebilmesi için ortak bir çalışma başlattı.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) ve Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (KTMMOB) ülkede ihtiyaç duyulacak 15 yıllık elektrik ihtiyacının tespiti ve bu ihtiyacın karşılanabilmesi için hayata geçirilebilecek çevreci ve uygun maliyetli üretim modellerinin tespit edilebilmesi için ortak bir çalışma başlattı.

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“EL-SEN’in ve KTMMOB’nin ilgili üye odalarının katılımıyla dün (02.05.23) gerçekleştirilen toplantıda, bu amaçla bir çalışma grubu oluşturulurken, bu çalışma grubu yarın (04.05.23) ilk toplantısını gerçekleştirerek, söz konusu amaca yönelik bilimsel temelde yürütülecek teknik analizlerine başlayacaktır. Bu çalışmanın sonucunda, ortaya konacak olası üretim modellerinin fizibilite raporları hazırlanacak ve bu modellerin maliyet raporları oluşturulacaktır.

Bu çalışmanın sonucunda ortaya çıkacak sonuç, toplumun tüm kesimleriyle paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi