ANLATILAN SENİN HİKAYEN

CTP Kadın Örgütü başkanı ve milletvekili Doğuş Derya’nın, ‘1 Mayıs’ açıklaması ülkenin içinde olduğu durumu özetledi. Derya, yurt hakkını gasp eden otokratik anlayışın ve taşeronlarının yarattığı yıkıma dikkat çekti.

PROTOKOLLER VE İFLAS
“Seçimlerimize doğrudan müdahale ile kurulan atanmış UBP-DP-YDP Hükümeti’nin yürürlüğe koyduğu protokoller, ülkemizdeki emekçi ve çalışan haklarını yok etmek yanında, Kıbrıs’ın kuzeyinde faaliyet gösteren tüm yaşamsal sektörleri iflasın eşiğine doğru sürüklemektedir.”

RANT, PEŞKEŞ, UÇURUM
“Ekolojik talan ve emek sömürüsü üzerine kurulu rant düzeninden beslenen bu anlayış, elektrik, su, eğitim ve sağlık gibi alanlarda Kıbrıslıtürklerin iradesini yabancı şirketlere devrederken, eş zamanlı olarak da sınıflar arasındaki uçurumu derinleştiren bir mekanizma olarak çalışmaktadır.”

KADINLAR VE GENÇLER İŞSİZ
“Bu mekanizmanın ürettiği eşitsizlikler, ülkemizde istihdam edilen 3 kişiden sadece 1’inin kadın olduğunu, işgücüne dahil olmayan nüfusun ise yarısından fazlasının yine kadınlar olduğunu göstermektedir.”

GASPÇILARIN TAŞERONLARI
“Yurt hakkımızı gasp eden bir otokratik anlayışın taşeronu olarak atanan gayrimeşru UBP-DP-YDP Hükümeti, sosyal haklarda yarattığı ciddi kayıplarla, şiddet oranlarını artırarak demokrasi iklimini telafi edilmesi zor bir erozyona uğratmaya devam etmektedir.”

KARL MARX’I HATIRLAMAK
“Böylesi bir ortamda 1 Mayıs’a giderken Karl Marx’ın “De te fabula narratur!-Anlatılan senin hikayendir!)” sözünü hatırlamak gerekir. Çünkü yolsuzluktan beslenenlerin yarattığı bu düzene karşı verdiğimiz her mücadele bizim ortak hikayemizdir. Yaşasın eşitlik ve özgürlük mücadelemiz!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi