DOĞALGAZ OYUNU SEÇİM HAMLESİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi öğretim görevlisi, enerji uzmanı, petrol mühendisi Necdet Pamir, AKP iktidarın Karadeniz gazına ilişkin vaatlerini eleştirdi. Pamir, “Bilimden uzak, seçim hamlesi” dedi.

“1 YIL İNDİRİM, 1 AY ÜCRETSİZ”
Karadeniz’de bulunduğu ifade edilen 710 milyar metreküplük gazın karaya ulaşması tamamlandı. Erdoğan törende yaptığı açıklamada, “Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecek. Bir ay boyunca Türkiye’nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız” dedi.

TUTARLILIK YOK
“710 milyar metreküpün varlığı konusunda bizi inandıracak bir bulgu yok” diyen enerji uzmanı Necdet Pamir ise açıklamaları seçim yatırımı olarak değerlendirdi. Pamir, “’25 metreküp gazı bedava vereceğim’ diyor. 22 milyona yakın abone var. Yani yılda ortalama 6 milyar metreküp gaz lazım. Kendi iddia ettikleri programa göre 1 sene içinde yalnızca 1 milyar gaz üretebilecekler. Tutarlılık yok” dedi.

“ÇALIŞMA YAPILMADI”
Pamir, “Hemen seçim öncesinde yapılan açıklamalar bilimle uymuyor. İlk açılan kuyuda henüz hedef noktaya 1050 metre varken bu açıklamayı yapıyorlar. Yeteri kadar çalışma yapılmamışken bir rezervden bahsedilmesi mümkün değildir. Buna keşif ya da bulgu diyebiliriz. Rezerv denilebilmesi için kabaca 8 ila 10 tane tespit kuyusu açılması gerekir” dedi.

Cumhuriyet’e konuşan Pamir’in açıklamaları için tıklayın

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi