Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısının oylanacağı Meclis Genel Kurulu yarın toplanıyor

Eylemlerle gündeme gelen ve madde madde oylaması geçtiğimiz hafta yapılan Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısının bütünü, yarın Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak.

HABER MERKEZİ

Meclis’in yarın saat 10.00’da başlaması beklenen Genel Kurulu’nda ihalesiz, 15 yıllığına alım garantili elektrik enerjisi satın alınmasının önünü açacak Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesini gerçekleştirerek, bütünü oylanacak.

Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde ayrıca, Cumhurbaşkanınca bir daha görüşülmek üzere iade edilen Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasası (Y.T.No:26/2/2023) ve Doğal Afet ve Depremle İlgili Mevzuatın Düzenlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel (Ad-Hoc) Komitesinin Yasaya İlişkin Raporu bulunuyor.

Genel Kurulda ayrıca, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumunun AKSA Enerji Üretim Anonim Şirketine Olan Borçlarının Devlet Borcu Olarak Devralınmasına İlişkin Yasa Tasarısı (Y.T.No:98/2/2023) ve Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesinin Tasarıya İlişkin Raporu da görüşülecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi