CMIRS anket: Katılımcıların yüzde 81,6’sı mutfak giderlerini karşılayamıyor

Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi (CMIRS)'in üç ayda bir yaptığı anketin sonuçlarına göre en büyük sorun ekonomi ve beceriksiz siyasiler.

Bugün Kıbrıs

Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi (CMIRS)’ün her 3 ayda bir düzenli olarak gerçekleştirdiği anketin sonucuna göre ankete katılanların yüzde 95.2’si ülkede işlerin yanlış yönde gittiğini düşünüyor. CMIRS, Mart ayında 500 kişi ile telefon aracılığıyla yapılan anket Kıbrıslı Türklerin siyasi güven, sosyal güven, bireysel özgüven ve mutluluk algısını ölçtü. Anket sonuçlarına göre en önemli sorunlar önem sırasıyla; ekonomik sorunlar, yeteneksiz/beceriksiz siyasi liderler, yüksek yaşam maliyetleri, enflasyon, Kıbrıs sorunu ve sağlık sistemi olarak sıralandı.

Ankete göre katılımcıların sadece yüzde 3 civarı bir kesimi ekonominin geleceğiyle ilgili iyimser. Ankete katılanların yüzde 81.6’sı mutfak giderlerini karşılayamama, yüzde 89.2’si hayat standardını koruyamama, yüzde 84’ü taksitlerini ödeyememe, yüzde 87’si ise sağlık giderlerini karşılayamama kaygısı çekiyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi