Erhürman: “Bu mücadele Kıbrıs Türk halkının geleceğine sahip çıkma mücadelesidir”

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), El-Sen sabah saatlerinde Meclis önünde başlayan eylemine destek verdi.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (El-Sen) Kamu İhale Değişiklik Yasa Tasarısı’nın görüşüldüğü bugün, Meclis önünde sabah saatlerinde başlattığı eylem devam ediyor. Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekilleri eyleme destek vermek için Meclis önüne çıktı. Eylemcilerin alkışlarla karşıladığı CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki CTP’li vekiller burada bir açıklama yaptı.

CTP grubu adına konuşan Genel Başkan Tufan Erhürman, tüm bakanların sorulan sorulara farklı cevaplar verdiğini söyleyerek “AKSA ile ihalesiz sözleşme imzalamak için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Önümüzdeki 15 yıla ilişkin enerji politikası belirlemesi gerektiğini dile getiren Erhürman, bu söylediklerinin ne AKSA, ne El-Sen, ne de Kıb-Tek’le ilgili olduğunu, bunların enerji meselesi olduğunu vurguladı. Erhürman, “Bu iş bugün bitmedi. Bugün başladı. Kıbrıs Türk halkının geleceğine sahip çıkma mücadelesi bugün başladı” ifadelerini kullanarak halka daha çok anlatmak ve halkla birlikte mücadeleyi büyütmek gerektiğini vurguladı.

Açıklama şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi