“Küçük Kalpli Şeylerin Jurnali”: Bir İngiliz hikayecinin Kıbrıs güncesi

Yazar Salamis Ayşegül Sentuğ’un üç dilde yayınlanan kitabının tanıtımı yapıldı.

Yazar Salamis Ayşegül Sentuğ’un, Phaneromenis70 Galerisi tarafından, İngilizce, Türkçe ve Yunanca olarak üç dilde yayınlanmış “Küçük Kalpli Şeylerin Jurnali” isimli kitabının tanıtımı 31 Mart’ta Phaneromenis70 Galerisi’nde gerçekleştirildi.

İki toplumdan yazar ve sanatçıların katıldığı etkinlikte Salamis Ayşegül Sentuğ, 19. yüzyıl Kıbrıs’ını anlatan tarihi romanına paralel olarak geliştirdiği bir başka üst kurgu eser olan Küçük Kalpli Şeylerin Jurnali’ni tanıttı.

Kurgusal bir eser olan Küçük Kalpli Şeylerin Jurnali, 19. yüzyılda Kıbrıs’a gelmiş İngiliz hikâye derleyicisi Florence Passeri’nin Kıbrıs güncesi.

Küçük Kalpli Şeylerin Jurnali, Florence Passeri’nin Kıbrıs’ta biriktirdiği efemera, fotoğraf, günlük ve kartpostallardan oluşuyor. Kitap, romantik gezginle doğa arasındaki güçlü bağı, 1886 Kıbrıs’ının pitoresk ortamında kuruyor.

Florence Passeri’nin 1886 yılı Kıbrıs’ından yolladığı kurgusal kartpostalların sergisi 22 Nisan’a dek Lefkoşa’da Phaneromenis70 galerisinde sergilenmeye devam edecek.

Daha fazla bilgi için tıklayın

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi