Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden ABD Büyükelçisi’ne tepki: “Ayıptır, biraz kafanı çalıştır, senin muhatabın Cumhurbaşkanı’dır”

Türkiye'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden ABD Büyükelçisi Jeff Flake'e tepki gösterdi.

Pazar günü İstanbul Bağcılar’da katıldığı toplu açılış töreninin ardından ziyaret ettiği Bağcılar Ülkü Ocakları’nda konuşan Erdoğan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Amerika’ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden’ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal’i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı’dır. Bundan sonra hangi yüzle kalkıp da Cumhurbaşkanından randevu isteyeceksin?”

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Flake 29 Mart’ta CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmişti. Flake 20 Mart’ta da AKP Genel Merkezi’ni ziyaret etmiş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüşmüştü.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi