Atlı: ‘Polis teşkilatının güçlendirilmesi’ olarak lanse edilenin ‘polisi topluma karşı güçlendirmek’ olduğunu görüyoruz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Avukat Mine Atlı, polis teşkilatını güçlendirme adı altında teslim alınan toplumsal olaylar ve eylemlerde kullanılan ve “akrep” olarak anılan araçlarla ilgili açıklama yaptı.

HABER MERKEZİ 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Avukat Mine Atlı, bir toplumdaki güvenliğin; ekonomik refah seviyesi, sınır kapılarının denetimleri ve barışçıl politikalarla sağlanacağını söyleyerek, “polis teşkilatını güçlendirme” adı altında, “polisin topluma karşı bir göz dağı aracı” olarak kullanılmasına sonuna kadar karşı olacaklarını vurguladı.

Parti adına yazılı açıklama yapan Atlı, barış isteyen ve bunun için mücadele eden Kıbrıs Türk toplumunun, ısrarla 20 yıldır AKP yönetiminde olan Türkiye’deki uygulamaları benimsemesinin ve korku iklimine hapsolmasının istendiğini belirtti.

TC Emniyet Genel Müdürlüğü’nün KKTC Polis Genel Müdürlüğü’ne dün yapılan bir törenle hibe ettiği toplumsal olaylar ve eylemlerde kullanılan ve “akrep” olarak anılan araçlar, silahlar ve teçhizatlara işaret eden Atlı, “Kıbrıs Türk toplumu, toplumsal çatışmaların olduğu dönemlerde dahi böylesine ağır silahlar kullanmamıştır. ‘Polis teşkilatının güçlendirilmesi’ olarak lanse edilenin aslında ‘polisi topluma karşı güçlendirmek’ olduğunu görmüyor değiliz” dedi.

“Önemli olan polis gücünü artırmaktan değil suç ve suçlu oranını düşürmektir”

Bir ülkenin ve toplumun güvenliğinin; ağır silahlar ya da araçlarla değil, sınır kapılarının denetimiyle, ülkeye giriş çıkışların kontrolüyle, ekonomik refah seviyesinin yükseltilmesiyle, bilimle, sanatla ve eğitimle sağlanabileceğinin altını çizen Atlı, önemli olanın suça karşı polis gücünü artırmaktan ziyade, suç ve suçlu oranını düşürmek olduğunu vurguladı.

Atlı, “Siz toplumunuzdaki suça eğilimli bireyleri rehabilite ederseniz, toplumunuza huzur ve barış ortamı sunarsanız, ülkenize her geleni katil mi, hırsız mı, uyuşturucu baronu mu demeden içeri almazsanız, ekonomik refah seviyesini yüksek tutar ve insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ortam yaratırsanız, aşırı milliyetçi, ırkçı ve düşmanca ifadeleri bırakır, dil, din, ırk, cinsel yönelim gözetmeksizin herkese eşit ve adaletli davranırsanız, sömürü ve peşkeşi durdurursanız; o ülke zaten güvenli olur” dedi.

“Kıbrıs Türk toplumunun kendi polis teşkilatından korkacak duruma gelmesi arzulanıyor”

Polis teşkilatının güçlendirilmesi özelinde ise yapılması gerekenin; öncelikle özerk ve siyasetten arınmış, tamamen Kıbrıslıtürklere bağlı bir teşkilat yaratılması sonrasında ise teşkilatın içinde topluma ve bizzat teşkilata zarar verenlerin bulunup görevden el çektirilmesi olduğunu kaydeden TDP Genel Başkanı Mine Atlı, yapılanlarla Kıbrıs Türk toplumunun kendi polis teşkilatından korkacak duruma gelmesinin arzulandığını belirtti.

Atlı, “Polis ya da diğer güvenlik güçleri topluma karşı hareket edemez. Bir toplum kendi polisinden korkamaz. Türkiye’de bu algı var ve burada da yaratılmak isteniyor. Getirilen araçların toplumsal eylemlerde kullanılacağı da net anlaşılıyor. Topluma kendi polisinin eliyle göz dağı vermek, o topluma güvenliği getirmeyeceği gibi tam aksine huzursuzluğu sirayet ettirecektir. Polis devleti olma yolunda attığınız adımlara karşın; en güçlü şekilde barışı dillendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TDP Basın Bürosu

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi