Tatar’a Londra’da protesto

İngiltere’de vereceği konferans öncesi Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti bayraklı bir grup genç, Tatar’ı protesto etti. Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı. 'Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm' sloganları ile önümüzü kestiler" dedi.

HABER MERKEZİ

İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, Kıbrıslı Rum ve Yunan öğrencilerin protestosuyla karşılaştı. Kings College’de konferansa giden Tatar’ın aracının önünü kesmek isteyen grup “Kıbrıs Rum’dur Tatar’a ölüm” ve “Türkiye Kıbrıs’tan dışarı” sloganı attı.

İngiliz görevlilerin engellediği grubun karşısındaki kaldırımda ise Türk öğrenciler Tatar’ın gelişini alkışladı. Grubun dağıtılmasının ardından Tatar, üniversite yerleşkesine girdi ve konferansa katıldı.

“HAKLI DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Tatar, “Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. ‘Kıbrıs Rum’dur Tatar’a ölüm’ sloganları ile önümüzü kestiler. Polisler olmasa saldıracaktılar. Biz haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Her platformda davamızı anlatacağız” dedi.

Olayı “tam bir rezalet” olarak yorumlayan Tatar, şunları kaydetti:
“Kıbrıs’ta bunlarla nasıl barış sağlayacağız. Hep kuşkularımız vardı. Bir kez daha gördük. Bir Cumhurbaşkanı’nın bir üniversitede konferans vermesinden daha normal ne olabilir? Bunu bile hazmedemediler. Gerçekten çok çirkindi.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi