BÜYÜK GÜN, BÜYÜK KAZANIM

Avrupa Komisyonu ilk Kıbrıs Türk helliminin, Menşe İsmi Korumalı Ürün (PDO) Sertifikası aldığını duyurdu. Kıbrıslı Türk hellim üreticisine Avrupa’nın kapıları açıldı.

HABER MERKEZİ

KIZILYÜREK: ÇOK ÖNEMİ GELİŞME
Uzun zamandır bu konuda çalışmalar yürüten Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Niyazi Kızılyürek bugünün tarihi bir gün olduğunu söyledi. Kızılyürek, “En önemli ihracat ürünümüz Avrupa piyasalarına giriyor nihayet. Doğru hazırlık yapıldığında bunun başarıldığının en somut örneğidir, arkasının gelmesini diliyorum. Hellim üreticileri için büyük bir gün, büyük bir kazanım, çok önemli bir gelişme” dedi.

NAİMOĞULLARI: ÖNÜMÜZ AÇILDI
Havyan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ise Gülgün Süt Mamullerinin helliminin tescile uygun kabul edildiğini belirterek firmayı tebrik etti. “Firmamız yüzde 36 küçükbaş oranını ve diğer bütün standartları yakaladı. Perşembe günü ara bölgede komitenin toplantısı var. Yeşil Hat Tüzüğü ile nasıl pazarlanacağı konusu netleştirilecek. Güneyde 3-4 firma vardı. Bizim de önümüz açıldı artık” dedi.

BETMEZOĞLU: AVRUPA İÇİN HAZIRIZ
Firmanın direktörü Mustafa Betmezoğlu ise Gülgün’ü 1990’da kurduklarını 2011’den sonra Avrupa hedefiyle yatırım yaptıklarını belirtti. Betmezoğlu, “Denetleme şirketi Bureau Veritas’a ‘biz hazırız, bizi denetleyin’ dedik. Şubat ayında geldiler ve hazır olduğumuzu söylediler. 35 litre süt ile başladığımız serüvenimizde bugün 80 bin ton süt kapasitesine ulaştık. Avrupa standartlarında belgeli bir fabrika yarattık. Mutlu ve gururluyuz. Kıbrıslı Türk üreticilerin yolu açık olsun” dedi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi