Tohum-takas etkinliği Doğanköy’de gerçekleşti

Yeryüzü Tohumları İnisiyatifi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği etkinlikte Sertifikalı Organik Tarım yerine Toplum Destekli Tarımın Kıbrıs’ta olabilirliği üzerine konuşuldu.

Yeryüzü Tohumları İnisiyatifi’nin düzenlediği bu yılki ikinci “Tohum Takas Etkinliği” 25 Mart Cumartesi günü Doğanköy’de (Thermia) The Potting Shed Garden Center’de gerçekleşti. Ekolojik tarım, organik tarım, permakültür ve atalık tohum ile ilgilenen birçok kişi etkinlikte bir araya geldi.

Etkinliğin başında yapılan paylaşım çemberinde katılımcılar kendilerini tanıtıp, ekolojik tarım deneyimlerini paylaştılar. İnisiyatif ve katılımcılar zehirsiz doğal tarıma dair görüşlerini dile getirdiler. Üreticilere güven duyabilecikleri “toplum destekli tarım” modelinden bahsedildi.

Sertifikalı Organik Tarım yerine Toplum Destekli Tarımın Kıbrıs’ta olabilirliği üzerine konuşuldu. Küçük ve yerel çiftliğin önemi vurgulandı.

Sohbet sonrasında tohum takası gerçekleşti. Tohum takası esnasında, tohum envanter çalışmaları çerçevesinde tohumların kayıtları yapıldı, tohum alındı ve tohum dağıtıldı, kayıt ve ayrıştırma işlemi etkinlik boyunca sürdü.

Üretime ilgisi olan bölge halkının yanında Girne civarında yaşayan çok sayıda yabancı kişi de etkinliğe ilgi gösterdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi