Kıbrıslı 50 kadın Brüksel’de

Kıbrıs Sorunu bağlamında barış ve güvenliğe cinsiyet boyutunun entegrasyonu konusunda çalışmalar yapacak olan 50 kişilik (25-25) grup, müzakerelerde daha fazla kadının rol oynayabilmesi için yol haritası üzerine tartışacak.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs’ın her iki tarafından 20’yi aşkın siyasi parti ve sivil toplum örgütünün temsilcisi kadın, Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Niyazi Kızılyürek’in davetiyle Brüksel’de buluştu.

Aralarında Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü Başkanı, milletvekili Doğuş Derya, POGO Başkanı Skevi Kukuma, Cinsiyet Çalışmaları uzmanı ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Teknik Komitesi üyesi, Doç. Dr. Maria Hadjipavlou ve Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mine Atlı’nın da olduğu 25 Kıbrıslı Türk ile 25 Kıbrıslı Rum barış aktivisti kadından oluşan ekip Brüksel’e Kıbrıs’tan davet edilen en kalabalık grup oldu.

Kıbrıs sorunu bağlamında barış ve güvenliğe cinsiyet boyutunun entegrasyonu konusunda çalışmalar yapacak olan grubun, müzakerelerde daha fazla kadının rol oynayabilmesi için de yol haritası üzerinde tartışacak. Kadınların, Kıbrıs sorununun çözümünden sonra varılan anlaşmanın toplumsal cinsiyet boyutunu içermesi sağlamaya yönelik hazırlıkları da devam ediyor.

PANEL YARIN
Grup, 29 Mart Çarşamba günü, Avrupa Parlamentosu “Manolis Glezos” Salonunda “Barış ve güvenliğe cinsiyet boyutunun entegrasyonu için dönüştürücü bir vizyon” konulu panele de katılacak. CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya, POGO Başkanı Skevi Kukuma, Cinsiyet Çalışmaları uzmanı ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Teknik Komitesi üyesi, Doç. Dr. Maria Hadjipavlou ve İrlanda’nın AP milletvekili Clare Dali’nin konuşmacı olacağı panelin açılışını ise Kıbrıs’ın AP milletvekili Niyazi Kızılyürek yapacak. Paneli Bugün Kıbrıs‘tan Emine Yüksel takip edecek.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi