OLANLARIN SORUMLUSU DEVLET

Lefkoşa’da bir ailede yaşananlar defalarca devletin bilgisine gelmesine rağmen önlem alınmadı. 2018 yılında Sosyal Hizmetler’in gözetimindeki ikiz kız kardeşler devletin sorumsuzluğunun kurbanı oldu.

HABER MERKEZİ

YAŞANANLARA GÖZ YUMULDU
Lefkoşa’da 2018 yılında “yüksekten düşerek” yaşamını yitiren Leyla’nın ikiz kardeşi Hülya da “yüksekten düşerek” Salı günü hastaneye kaldırıldı. Kaldıkları apartmanın üçüncü katından “düşen” genç kız, ilk ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Doktorlardan alınan bilgiye göre dün ikinci bir operasyon geçiren 22 yaşındaki Hülya’nın hayati tehlikesi sürüyor.

HESABINI KİM VERECEK?
Bugün Kıbrıs’ın araştırmalarına göre Leyla ile Hülya 2018 yılında Sosyal Hizmetler Dairesi’nin gözetimine alındı. Bir süre sonra anneleri tarafından çıkarılan kardeşlerden Leyla, kısa süre sonra yaşamına son verdi.

Yaşanan bu elim olayın ardından Hülya’nın da girişimleri oldu. Bu nedenle bacağında bir engel meydana geldi. Tekerlekli basketbol takımına girerek yaşama tutundu, çok başarılı olarak Türkiye Milli Takımına yükseldi. Kısa süre önce onu da bıraktı.

Uzun yılların ihmaline dayanan olaylarda komşuların ebeveynler hakkındaki şikayetleri dikkate alınmadı. Çocuklarına sahip çıkamayan devlet, yaşananların sorumlusu olarak bir kez daha kayıtlara geçti.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi