Rapor: Britanya’da İçişleri Bakanlığı otellerinde kalan sığınmacılara “şartlardan şikayet ederlerse Ruanda’ya gönderilecekleri” söylendi

Birleşik Krallık'ta İçişleri Bakanlığı'nın otellerinde kalan sığınmacıların yaşam şartlarından şikayet etmeleri durumunda Ruanda'ya gönderilmekle tehdit edildiği öğrenildi.

Yardım kuruluşu Refugee Action tarafından hazırlanan “Düşmanca Ağırlama: Sığınma sisteminin acımasız olacak şekilde tasarlanması” başlıklı rapor için Londra, Manchester, West Midlands ve Bradford’daki otellerde kalan 100’den fazla sığınmacıyla röportaj yapıldı.

Rapora göre sığınmacılara otellerdeki kötü şartlardan şikayet etmemeleri konusunda uyarı yapıldı ve aksi takdirde Ruanda’ya gönderilecekleri söylendi.

Refugee Action, ayrıca yetkililerin sığınmacılara yemeklerden şikayet etmeleri durumunda polisi arayacaklarını söylediğini aktardı.

Sığınmacıların aktardığına göre otellerde kendilerine servis edilen bozuk gıda ürünlerinin fotoğraflanması yasaklandı.

Refugee Action, Britanya’da İçişleri Bakanlığı’nın otellerindeki sığınmacıların “ırksal ayrımcılık ile karşı karşıya kaldığını ve de facto olarak gözaltında tutulduğunu” ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****