El-Sen yarın Meclis önünde

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer yaptığı yazılı açıklamada, AKSA'ya sağlanan imtiyazlardan vazgeçip Kıb-Tek'e gerekli yatırımlar yapılana kadar eylemlerin devam edeceğiniz söyledi.

EL-SEN Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Çağlayan Cesurer, yangından mal kaçırılır gibi komiteye gönderilen Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile AKSA’ya yeni imtiyazlar sağlanacağını söyledi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısının yangından mal kaçırılır gibi komiteye gönderilip, AKSA temsilcilerinin de çağırılması AKSA’ya yeni imtiyaz verilmeye, toplumun daha pahalı elektrik kullanmasına devam etmesine sebep olacak, verilmeye çalışılan alım garantileri ile rüzgar ve güneş enerjisinden talep edilen üretimi tamamen sekteye uğratacak ve maliyetlerin artarak devam etmesine sebebiyet verecektir.

Orta yerde alternatif teklifler varken, yapılması gereken yatırımlar zamanında yapılmayarak bu günler için zemin hazırlanmıştır. Bilinmelidir ki yapılmaya çalışılanlar halkımıza ihanetle eşdeğerdir.

Yürürlükte var olan Mevcut sözleşmede Kıb-Tek’in AKSA ile olan Sözleşmesini 3 yıl daha uzatma yetkisi varken, çözüm üretilmek isteniyorsa alternatifler mevcuttur. Daha ucuza Enerji üretebilecek santrallerin hayata geçirilmesi için hem zaman hem de kaynak mevcuttur. Mevcut olmayan bu adımları atacak siyasi iradedir. Siyasi irade her zamanki gibi kolay ve pahalı yöntemlere başvurarak halkına ihanet etmektedir.

Kamu İhale Değişiklik yasa Tasarısı ile AKSA’ya ihalesiz şekilde yapılmaya çalışılan adrese teslim düzenlemeyi asla kabul etmiyoruz.

24 Mart 2023 Perşembe günü tüm bölgelerin katılacağı 1 günlük uyarı grevi ve protesto yürüyüşü yapılacaktır. Saat 09.00’da Kıb-Tek Merkez binası önünden Meclis önüne yürünecek ve saat 10.30’da ise basın açıklaması yapılacaktır. AKSA’ya bu Yasa Tasarısı ile verilmeye çalışılan yeni alım garantilerinden vazgeçilmeyip Kıb-Tek’in yeni santral yatırımları ile ilgili gerekli ihaleye çıkılmaması halinde süresiz grev dahil her türlü yasal eylem hayata geçirilecektir. Bu konularda El Sen Yönetim Kurulu oy birliği ile gerekli kararları üretmiştir.

Bu süreçte yaşanacak olanların sorumluları çalışan emekçiler olmayacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi