Talat: “Yüzleşeceğimiz ülke gerçeği ihalesiz alımla 12 milyon Dolar zarara uğratılan Kıb-Tek’tir”

CTP milletvekili Ongun Talat, Kıbrıslı Tüklerin "devletimsi yapıya" mecbur bırakılarak kara para, uyuşturucu ve insan ticaretiyle anıldığı bir pozisyona getirildiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne milletvekili Ongun Talat Meclis’te yaptığı konuşmada, “ülkenin gerçeği bir adanın yarısında yaşamak zorunda bırakılmış içine kapalı bir toplum olduğumuzdur” ifadelerini kullandı. Talat, ülke gerçekleri ile yüzleşmeye başlarken böylesine içine kapalı bir sistemin ne kadar çürümeye müsait olduğunu da tespit etmek zorunda olduğumuzu söylediği konuşmasında, içe kapanıklığın ve uluslararası hukukun dışında kalmanın birçok aksaklığı ve yolsuzluğu da beraberinde getirdiğini dile getirdi.

Talat Şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıslı Türkler, “devletimsi yapının” kara parayla, uyuşturucuyla, insan ticareti ile anıldığı bir pozisyona getirildiler. Bugün Kıbrıs Gazetesinin 22 Temmuz 2022 tarihli sayısında “İnsan Ticareti Raporu” yayınlandı. KKTC bu raporda en alt seviyede yer aldı. Suudi Arabistan ve Suriye ile birlikte. Bizim ısrarla yıllardır federal bir ortaklıkta dünyaya eşit bir biçimde açılmamız gerektiğini savunduğumuz Kıbrıslı Rumlar, bu raporda birinci sınıf ülkeler arasında. Aradaki farkı ortaya koymak açısından bundan daha önemli bir gösterge olamaz.

Diğer taraftan bütün bu çürümüş yapı içerisinde “üşüşerek üleşim ekonomisi” de kurdunuz. Köşe başlarını tutanların, çeşme başlarını tutanların kendi kovalarını doldurmaya devam ettiği bir sistem yarattınız. Peşkeş çekilen kamu arazileri, yandaşlara verilen ihaleler… “Kaynak kaynak” diye feryat ederken sendikalar geçtiğimiz günlerde Kıb-Tek’te ihalesiz yakıt alımları ile yaşanan zararın 12 Milyon dolara yaklaştığını söyledi. ‘Bu ülkenin olanakları kısıtlıdır’ diyorsunuz ama ihalesiz alımlarla parsayı kapan da götürmeye devam ediyor, tabiri caizse.

Ülke gerçekleri dediğiniz şey şu anda sizin gerçekliğinizdir. Siz şu anda bütün bu yapının daha da kötüye gitmesi ile ilgili bir görev yürüyorsunuz. Bu çürümüş yapı yine sizin temsil ettiğiniz geleneğin eseridir.”

 

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****