KKTC’de oy kullanacak TC vatandaşlarının seçmen kütüğü askıda

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), bu sabah internet sitesinden yayımladığı kütüğe itirazlar başladı. Yurt dışında yaşayan ve listede kaydı bulunmayan seçmenlerin en geç 2 Nisan tarihine kadar en yakın konsolosluğa başvurması gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, depremzede seçmenler, seçimde kendi illerinde veya taşınmak zorunda kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart 2023 saat 23.59’a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden yaptı. Bu işlemleri henüz yapmayanlar, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Ayrıca yurt dışı seçmen kütüğünün, Türkiye saati ile 08.00’de YSK’nin web adresinden ilan edilmesiyle de itiraz sürecine geçildi.

KKTC’de oy kullanacak TC vatandaşları kayıtlarını secmen.ysk.gov.tr/secmen-yurtdisi adresinden sorgulayabilecek. Kaydı olmayanların ise 2 Nisan’a kadar en yakın konsolosluğa başvuru yapmaları gerekiyor.

AA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi