Derya: “CTP iktidar olursa Ahmet Ünsal görevden alınacak!”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Başkanı milletvekili Doğuş Derya, hükümetin konumunu korumak için hiçbir şeye itiraz etmediğini ve ülkenin iradesini teslim ettiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Başkanı milletvekili Doğuş Derya, bu sabah Kanal Sim’de Serhat İncirli’nin konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmeler yapan Doğuş Derya, görevden alınması beklenen Ahmet Ünsal ile ilgili de soruları yanıtladı. Ahmet Ünsal’ın kadınlara yönelik hakaretleri nedeniyle oluşan toplumsal muhalefet sebebiyle çocuklarımızın cenazelerine bile katılamadığını söyleyen Derya, CTP’nin iktidara geldiği takdirde Ahmet Ünsal’ın görevden alınacağını vurguladı.

Derya’nın konu ile ilgili değerlendirmeleri şöyle:

“Türkiye’den atanan ve kadınlara hakaret ettiği için çocuklarımızın cenazelerine katılma cesareti gösteremeyen Ahmet Ünsal isimli şahıs, ‘görevden alınacak soruşturma başlattık’ diye yalan söylenmesine rağmen hiçbir şey yapılmadı ve oralarda oturuyor.

Örgütler günlerce eylem yaptı, hala daha da vazgeçmiş değiliz. 8 Mart’ta da gündemlerimizden bir tanesi buydu.
Belli günlerde bizim talebimiz olmadan sela okunması gibi şeyler yapılıyor. Sanki burası Türkiye velayetiymiş gibi. Bununla ilgili oldukça sessiz duran bir hükümet var. Hatta bu konuda işbirliği yapıyorlar ya da bulundukları yerde durabilmek için hiçbir şeye itiraz etmedikleri gibi…

Din-Gör-Sen’in, Ahmet Ünsal’ın açıklamalarının doğru olmadığı yönünde açıklamaları olmasın rağmen, “ben yaparım olur” zihniyeti ile yukarıdan bir yerlerden tevdi edilen görevlere biat etme üzerinden giden bir yapılanma var artık. Bu aslında bu ülkenin bütün iradesini gasp etmek ve teslim etmek demektir.”

Bakanlar Kurulundaki kadın bakanın ya da diğer bakanların eşleri ile Sibel Tatar’ın, Ahmet Ünsal’ın görevden alınması yönünde toplumsal baskı olmasına rağmen sessiz kalmaları sorusuna ise Derya, “Eşlerinin ya da kendilerinin siyasi pozisyonları ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Kalmamalılar. Ben CTP adına şunu söyleyebilirim, eğer CTP iktidar olursa Ahmet Ünsal görevden alınacak. Biz CTP Kadın Örgütü olarak bunun kavgasını vereceğiz” ifadelerini kullanarak cevap verdi.”

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi