Reuters: AKP mevcut ekonomi politikalardan geri adım atacak

Erdoğan'ın genel başkanı olduğu AKP'nin daha geleneksel, serbest piyasa ekonomisi politikalarına geri döneceği ve eski Maliye Mehmet Şimşek'i ekonomi yönetiminde söz sahibi bir konuma getirmeyi planladığı bildirildi.

AKP’nin taslak seçim programıyla ilgili Reuters haber ajansına bilgi veren kaynaklara göre programda Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yönetiminin son dönemdeki ekonomi politikalarına atıfta bulunulmayacak, bunun yerine partinin daha önceki geleneksel yaklaşımına geri dönülecek.

Konu hakkında konuşma yetkileri olmadığı için isimlerini vermek istemeyen kaynaklar, “Ekonomiye yaklaşım 2002 AKP seçim beyannamesine çok benziyor. Başka bir deyişle, AKP kökenlerine dönüyor” diye konuştu.

Üst düzey AKP yetkilisi manifestoda yeni ekonomi modeline atıfta bulunulmadığını ancak enflasyonla mücadele, kamu sektöründe hesap verebilirlik ve ihalelerde şeffaflık gibi daha önce AKP tarafından savunulan ilkelerin vurgulandığını söyledi.

Yetkili, taslağın öncelikleri arasında serbest piyasa ekonomisi kuralları ve küresel ekonomide uygulananlara paralel uygulamaların yer aldığını ve “piyasa dışı uygulamalara dair herhangi bir işaret bulunmadığını” belirtti.

Yetkili, Erdoğan’ın programı nihai olarak onaylaması gerektiğini ve şu ana kadar herhangi bir karşı fikir iletmediğini de sözlerine ekledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi