Seyirciden büyük beğeni toplayan “Karanlıkta Işıldayanlar” oyunu Arabahmet Sahnesi’nde devam ediyor

Baraka Gençlik Tiyatrosu’nun hazırladığı, Radyum Kızları hakkında belgesel bir oyun olan “Karanlıkta Işıldayanlar” 18 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00’de Arabahmet Kültür Evi’nde sahnelenecek.

HABER MERKEZİ

Baraka Gençlik Tiyatrosu’nun hazırladığı, Radyum Kızları hakkında belgesel bir oyun olan “Karanlıkta Işıldayanlar” 18 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00’de Arabahmet Kültür Evi’nde sahneleniyor. Geçtiğimiz haftalarda yaptığı temsillerde seyircinin büyük beğenisini kazanan oyuna 7 yaş üzeri tüm tiyatro severler davet ediliyor. “Karanlıkta Işıldayanlar”, izleyicileri 1900’lerin başına götürürken, dönemin dans ve müzikleriyle buluşturuyor, ayrıca kadının ve emeğin özgürleşmesi mesajını da veriyor. Tek perdelik oyun 1 saat sürüyor. Biletler 20TL olup girişten veya Khora Kitap Cafe’den temin edilebiliyor.

Salı akşamki gösterime katılan Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, gençleri tebrik ederek, oyundaki mahkeme sahnesinde İsias hakkındaki toplumsal sorumluluğu hatırlattıkları için genç oyunculara teşekkür etti.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan oyunun konusu ise şöyle:

Radyum Kızları, saat kadranlarını, radyum içeren ve kendiliğinden parlayan boya ile boyamaktan radyasyon zehirlenmesi geçiren işçilerdi. Fabrikada kurşun maskelerle dolaşan patronlar, kadınlara, boyanın zararsız olduğunu söyleyerek fırçanın ucunu dudaklarını kullanarak düzeltmeleri talimatını vermişti. Kızların birçoğu ölümcül miktarda radyum yuttu. İşçi kadınlardan beşi, patronlara dava açtı. Radyum Kızları davası, patronların, çalışanlarının sağlığından sorumlu tutulduğu ilk davalardan biriydi.

Kemiklerindeki radyum elementiyle toprağın altında 100 yıldır ışıldayan işçi kadınların hikâyesi, Baraka Gençlik Tiyatrosu tarafından seyirciye sunuluyor.

Baraka Kültür Merkezi

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi