Kimliksizler’den duyuru: Avrupa Parlamentosu’na başvuru için kampanya devam ediyor

Kimliksizler’in Avrupa Parlamentosu’na yapacağı dilekçe için imza kampanyası 26 Mart’a kadar devam ediyor.

Güney Lefkoşa’da yaptığı eylemle adını duyuran ve karma evlilik mağdurlarının örgütlendiği Kimliksizler grubu, Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komitesi’ne sunulmak üzere detaylı bir dilekçe hazırladı.

Grup adına yapılan açıklamada, dilekçeye katılmak isteyen kişilerin, 0548 873 37 71 numaradan ve Kimliksizler’in sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi alabileceği belirtildi. Açıklamada, kampanyanın başlamasını izleyen günlerde yüzlerce imzaya ulaşıldığı belirtildi. Açıklamada dilekçenin, Mart ayı sonunda “European Parliament Committee on Petitions” web portalından yüklenerek resmi başvuru yapılacağı kaydedildi.

Gönüllü hukukçuların desteği ile hazırlanan dilekçeye, karma evlilik mağdurlarının Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olan tarafı, isim ve kimlik numarasını belirterek imza koyabilecek. 26 Mart Pazar’a kadar sürecek olan imza kampanyasının, Kimliksizler’in tüm etkinlikleri gibi tamamen ücretsiz ve gönüllü emekle yürütüleceği vurgulandı.

Dilekçenin içeriğinde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yarattığı insan hakları ihlallerinde dolayı pek çok çocuğun ve gencin AB vatandaşı olan anne ya da babası ile AB toprakları üzerinde sahip olduğu, serbest dolaşım hakkından, seyahat özgürlüğünden, çalışma hakkından, eğitim hakkından ve aile birliğinden mahrum kaldığı vurgulanıyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi