“Bize Türkiye’de bir Atatürk, Yunanistan’da bir Venizelos lazım”

Avrupa Parlamentosu’nun aylık toplantılarını takip etmek üzere Kıbrıslı bir grup gazeteci Strasburg’da... Bugün Kıbrıs yazarlarından gazeteci Aysu Basri Akter son gelişmeleri aktarıyor...

HABER MERKEZİ

AVRUPA’DA KEMAL KILIÇDAROĞLU ETKİSİ
Avrupa Parlamentosu’nun AKEL’li milletvekili Yiorgos Georgiou son dönemde Avrupa Birliği çevrelerinde yaygın şekilde dile getirildiği üzere Mayıs ayında yapılacak olan seçimlerde Türkiye Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Kılıçdaroğlu’nun olma ihtimalinin yüksek olduğuna işaret etti. “Kıbrıs sorunu konusunda adaylardan net bir açıklama duymadık ama iyimser olmak istiyorum” diyen Georgiou seçilecek kişinin Türkiye halkını sevecek ve Türkiye’nin yüzünü AB’ye çevirecek kişi olması temennisinde bulundu.

KIBRISLI TÜRKLER İÇİN YENİ FONLARA DESTEK
“Bize Türkiye’de bir Atatürk, Yunanistan’da da bir Venizelos lazım” diyen Georgiou, hem Türk-Yunan hem de Kıbrıs toplumlarının yakınlaşması ve yeni dönem adına temennisinin bu olduğunu söyledi. AKEL olarak Kıbrıs Türk toplumu için yeni fonların açılmasını desteklediklerini belirten Georgiou, Yeşil Hat Tüzüğünü geliştirme çabalarını da desteklediklerini, bunun öncelikle Kıbrıslı Türklerin daha iyi yaşam kalitesi ve Türkiye bağımlılığından kurtulması anlamına geldiğini söyledi.

HRİSTODULİS’TEN YAPICI ADIMLAR BEKLENİYOR
Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yeni seçilen Başkanı Nikos Hristodulis’in ülkenin imajını düzeltmesi için yapıcı adımlar atması gerektiğini dile getiren Georgiou, “önce Guterres çerçevesini kabul etmesi gerekiyor. Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini kabul etmesi ve enerji kaynaklarının her iki toplumun yararına olacak şekilde paylaşılması için bir tavır sergilenmesi gerekiyor” dedi. Georgiou, “bu yönde atılacak adımlar bizi kabul edilemez 2 devlet temelli ayrılıkçılık yolundan çıkarır” ifadelerini kullandı.

Röportajın tamamı için tıklayın

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi