Gerçeklerle yüzleşme: ÇADIRDAN PREFABRİĞE…

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu dünkü Meclis oturumunda 6 Şubat depreminden sonra gerçeklerle yüzleşme zemini oluştuğunu söyleyerek itiraf niteliğinde sözler sarf etti.

HABER MERKEZİ

“ÜLKENİN GERÇEĞİ BUDUR”
Çavuşoğlu, Eğitim Bakanlığı’nın TC KEİ ofisine ve Maliye Bakanlığı’na sunduğu yüzlerce projesi olduğunu, projelerin parasal kaynağının bir türlü denkleştirilemediği için bugüne gelindiğini söyledi. “Çadırdan utandıklarını söylüyorlar, ülkenin gerçeği budur, yüzleşeceksiniz, yüzleşeceğiz” dedi.

ÇADIRLAR SULAR ALTINDA
Meclis’teki konuşmalarda çocukların çadırda eğitim alması konusunda ailelerin ve öğretmenlerin onayının alındığı belirtildi. Yağmur nedeniyle Cumhuriyet Lisesi’nin toprak zemini sular altında kalırken eğitime ara verildi.

PLATFORM SINIF YAPACAK
Bakan Çavuşoğlu, iş dünyasından oluşan Dayanışma Platformu’ndan prefabrik sınıflar için fiyat beklediklerini söyledi. Çavuşoğlu eğitimin, tanesi yaklaşık 200 bin liraya mal edildiği bilinen prefabrik sınıflarda devam edeceğini belirtti.

“BİR OKUL DA SEN YAP”
“Okulların durumunu gizleyerek Adıyaman’da yaşanan acının yaşanmasına sebep olamam” diyen Çavuşoğlu, kampanya başlattıklarını, bazı iş insanlarının yeni okullar yapacağını açıkladı. “Bir okul da sen yap” kampanyasına destek istedi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****