Erdoğan depremzedelerden yine ‘helallik’ istedi

Cumhur İttifakı’nın ortakları Erdoğan ve Bahçeli, Maraş depremlerinin yıkım yarattığı Hatay’a gitti. Erdoğan depremzedelerden yine 'helallik' istedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, incelemelerde bulunmak üzere, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’a gitti. İki isim, Esenboğa Havalimanı’ndan bölgeye hareket etti.

Kırıkhan Stadyumu yanındaki çadır kent ziyaretinde konuşan Bahçeli, “35 gün içerisinde her türlü tedbiri alarak insanlarımızın geleceğe umutla bakmasına imkan tanıyan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var” dedi. Ardından kürsüye çıkan Erdoğan, “6 Şubat, son asırda maruz kaldığımız en büyük felaket oldu” diye konuştu.

“Neredeyse yarım milyon insan deprem bölgesinde görev üstlendi” diyen Erdoğan, “Depremde zarar gören Hatay Havalimanı’nı 1 hafta içerisinde yeniden işler hale getirerek çalışmaların kolaylaşmasını sağladık. Gel gör ki ana muhalefet Hatay Havalimanı’nı biz onardık yalanını ortaya attı, yaptıkları böyle bir şey yok” ifadesini kullandı. Erdoğan bu kez de Kırıkhan’da depremzedelerden ‘helallik’ isteyerek, ” Sıkıntılar yaşadıysanız bize düşen sizlerden helallik istemektir” dedi.

“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”
“Şu ana kadar deprem bölgesinde 426 bin çadır kurduk, 2 ay içerisinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçirmeyi planlıyoruz” diyen Erdoğan şöyle konuştu:

“Allah’ın izniyle kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Kardeşlerim seyyar tuvalet ve duş sistemlerin yaygınlaşmasıyla bu konudaki ihtiyaç karşılanmıştır. 10 bin liralık ödemeler tamamlanmak üzere. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına 100’er bin lira ödeniyor. 15’er bin lira taşınma ve 3 ila 5 bin lira arasında kira desteği başladı. Ama akşam yalan sabah yalan maalesef bu ana muhalefetin başındaki zat, çiftçilere destek verilmediğinden bahsediyor. İşi gücü yalan. Biz can derdindeyiz o ise yalan derdinde. İnsan iradesinin aşan hususların olmaması mümkün değildir. Böyle bir felaketi yaşarken böyle iftira içerisine girilir mi? Şahsımın buraya gelmediğini söyleyecek kadar yalancı. 3 kez kendim geldim, arkadaşlarımla birlikte buralarda oldum. Sen buralara ne zaman geldin? Tüm heyetim, bakanlarım daha anında, ilk gün kendilerini buralara gönderdim. Milletimizin de şahit olduğu gibi her türlü gayreti göstermemize rağmen eğer sıkıntılar yaşadıysanız, bize düşen sizlerden helallik istemektir.”

Erdoğan’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Allah bir daha böyle bir afetle hiçbirimizi karşı karşıya bırakmasın” dedi.

Daha sonra konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise depremin ilk gününden beri her türlü tedbirin alındığını ve depremzedelerin geleceğe umutla bakabilmesi için çalışıldığını iddia ederek “Siyasi yönden kararlı, sorunları çözmede kabiliyetli, arkadaşlarıyla hizmet yarışında birbiriyle yarışan bir yönetimimiz var” ifadelerini kullandı.

Programa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve bazı milletvekilleri de katıldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi