Bakan ‘birkaç çatlak’ demişti: LAPTA YAVUZLAR’DA BÜYÜK TEHLİKE!

Mühendisler devlete ait okul, hastane ve kurumları kapsayan 1000’e yakın binayı inceledi. Bugün Kıbrıs’ın ulaştığı bilgilere göre başbakanlığa tamamı bugün teslim edilecek raporda, Lapta Yavuzlar Lisesi’nin derhal boşaltılması gerektiği belirtildi.

HABER MERKEZİ

LİSTENİN İLK SIRALARINDA
Her kış su akıtan ve dökülen tavanlarıyla haber olan Lapta Yavuzlar Lisesi’nin yıllar öncesinde verilmiş “Tehlikeli Bina” raporu olmasına rağmen eğitim hala devam ediyor.

TEHLİKELİ OKULLAR
Erenköy Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Cumhuriyet Lisesi ve Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi de listenin başlarında, “hemen boşaltılması gereken” binalar arasında yer alıyor.

SARAY DA TEHLİKEDE
Cumhurbaşkanlığı binasının da tehlike arz ettiği belirtilen raporda tarihi nitelikli kültür mirası olduğu gerekçesiyle bedeli kaç lira olursa olsun yıkmak yerine iyileştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

“BİRKAÇ ÇATLAK DUVAR”
Geçtiğimiz yıl sendikaların paylaştığı yıkılmaya yüz tutmuş okul fotoğraflarını “Birkaç çatlak duvar” diyerek geçiştiren Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun ‘çadırda eğitim’ kararı ise sürüyor.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****