Yardım kuruluşlarına güven anketinde Kızılay son sırada

Skandallarla gündemde olan Kızılay, MetroPOLL'ün "Yardım Kuruluşları" anketinde güven sırasına göre seçenekler arasında son sırada yer aldı.

MetroPOLL Araştırma Şirketi, “Türkiye’nin Nabzı Şubat 2023” araştırmasının “Yardım Kuruluşları”na iilişkin anketinin sonuçlarını paylaştı. Şirket kurucusu Özer Sencar tarafından sosyal medyadan paylaşılan ankete göre katılımcılara, “Aşağıda size sayacağım kurumların her birine ne derece güvendiğinizi (0’dan 10’a kadar) 0, 1 ,2, 3, 4 ,5, 6, 7, 8, 9, 10 şeklinde bir puan vererek değerlendirir misiniz?” sorusu yöneltildi.

ZİRVEDEKİ AHBAP’I BABALA TAKİP ETTİ
Verilen yanıtlara göre katılımcıların en güvendiği kuruluş, deprem döneminde yardım faaliyetleri ve tartışmalar ile öne çıkan AHBAP oldu. Ankette AHBAP’ın puanı 7,8 oldu. Depremler sonrası sahibi olduğu Babala TV isimli YouTube kanalının sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı organizasyonlar ile dikkat çeken Oğuzhan Uğur ve kanalı Babala da 6,4 puanla anlette 2. sırada yer aldı.

AFAD 3. SIRADA
Koordinasyon eksikleri ve yetersizlikleri ile deprem döneminde en çok eleştirilen kurumlardan biri olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6,3 puanla 3. sırada kendisine yer buldu.

KIZILAY SON SIRADA
İHH – İnsani Yardım Vakfı’nın 6,3 puan ile 4. sırada yer aldığı anketin son sırasında ise adı skandallarla anılan Kızılay yer aldı. Depremlerin ardından çadır, yemek ve kıyafet sattığı ortaya çıkan kurumun puanı ise 5,9 oldu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi