Eski Başkan Yardımcısı Pence: Trump hatalıydı, tarih onu sorumlu tutacaktır

2020’de Donald Trump’ın Joe Biden’a kaybettiği seçimde Kongre’nin sonuçları resmiyete döktüğü gün binlerce Trump destekçisi binaya baskın düzenlemişti.

ABD eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Ocak Kongre baskınlarındaki rolünden dolayı hatalı olduğunu olduğunu söyleyerek “Tarih onu sorumlu tutacaktır” dedi.

The Guardian’da yer alan habere göre, 2020’de Donald Trump’ın Joe Biden’a kaybettiği seçimde Kongre’nin sonuçları resmiyete döktüğü gün binlerce Trump destekçisi binaya baskın düzenlemişti.

ABD Başkan Yardımcısı olarak Pence’ın eyaletlerden çıkan sonuçları resmiyete dökme yetkisi bulunuyordu. Eski ABD Başkanı, Kongre baskını günü Twitter hesabından sonuçları kabul ettiği için Pence’e de tepki göstermişti.

Washington’da her yıl düzenlenen bir etkinlikte gazetecilerle konuşan Pence, “Başkan Trump hatalıydı. Benim seçimin sonuçlarını değiştirmeye hakkım yoktu ve Trump’ın düşüncesiz sözleri o gün beni, ailemi ve Kapitol’deki herkesi tehlikeye attı. Tarihin Donald Trump’ı sorumlu tutacağını biliyorum” dedi.

Pence, 6 Ocak 2020’de Kongre’ye yapılan baskını “bir utanç” olarak niteledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi