Colin Stewart: “Tatar ile Hristodulidis olumlu bir atmosfer yakaladı”

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart, iki liderin olumlu bir atmosfer yakaladığını, bunun iyi bir başlangıç olduğunu ve geliştirilmesini ümit ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart ile görüştü.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Siyasi İşlerden Sorumlu BM Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo’nun önümüzdeki hafta adaya yapacağı ziyaretle ilgili detaylar ele alındı.

Görüşme sonrasında basına kısa bir açıklama yapan Stewart Tatar’la görüşmelerinin iyi geçtiğini söyledi.

Türkiye’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden Kıbrıslı Türklerle ilgili taziyelerini Tatar’a ilettiğini ifade eden Stewart, dün Güney Kıbrıs’ta toplanan 6 kamyon yardım malzemesini KKTC’deki koordinasyon merkezine teslim ettiklerini Tatar’a ilettiğini söyledi; yaşanan feci depremden dolayı büyük bir dayanışma içerisinde olunduğunu belirtti.

Tatar’la görüşmelerinde DiCarlo’nun gelecek hafta adaya yapacağı ziyaretle ilgili detayları ele aldıklarını kaydeden Stewart, DiCarlo’nun adaya gelerek iki liderle görüşme yapmayı, adadaki mevcut durumu görmek açısından dört gözle beklediğini ifade etti.

BM Genel Sekreteri’nin DiCarlo’yu adadaki barış sürecine katkı koymaya yönelik taahhüdü kapsamında adaya gönderdiğini dile getiren Stewart, BM Genel Sekreteri’nin en az yılda bir kez Kıbrıs’taki liderlerle bir araya gelerek, BM’nin üst düzey yetkililerini adaya göndererek ve özel temsilcisi olarak kendisi vasıtasıyla adada çözüme yönelik çabalarını sürdüreceğini kaydetti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi