Azıcık utanma kaldıysa KÜLLİYEDEN VAZGEÇİN!

AKP’nin kaçak külliye inşaatında katlar yükselmeye devam ederken inşaat alanına “TOKİ”, “TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı” ile “Siyahkalem Mimarlık”ın reklam afişleri asıldı.

HABER MERKEZİ

KENDİ YURDUNDA YABANCI GİBİ
Çocuklarımızın çadırda eğitim gördüğü bu ekonomik koşullarda inatla yürütülen kaçak külliye inşaatı son sürat devam ediyor. İnşaattaki gelişmeleri görüntülemek için olay yerine giden muhabirimizin fotoğraf çektiğini gören güvenlik görevlisi elindeki telefonla muhabirimizi ve arabasını kayıt altına aldı.

YOKLUK YILLARINI HATIRLATTI
Mağusa’da Namık Kemal Lisesi’nde eğitimin çadırlarda devam etmesi kamuoyunun sert tepkisine neden oldu. GKK tarafından okul bahçesine 25 adet çadır kurulması askeri garnizon görüntüsü yarattı. Savaş yıllarında barakalarda eğitim gördüklerini hatırlayan yurttaşlar, 50 yılda gelinen duruma isyan etti.

SAĞLAM BİNA YOK MUYDU?
Lise binasının depreme karşı dayanıklılık raporu çıkana kadar çocukların çadırlarda eğitim göreceğini açıklayan Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun başka bir çözüm formülü bulmaması eleştiri konusu oldu. DAÜ’den, belediyeden ve bölgedeki diğer kurum ve kuruluşlardan yardım alınması önerildi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi