KADINLAR ÇOK OLUYOR!

Kıbrıs’ın iki tarafından onlarca örgüt 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldi. Ara bölgede okunan ortak deklarasyonda neo-liberal politikaların yarattığı yıkım vurgulanırken müzakerelerin kadınların katılımıyla derhal başlatılması çağrısı yapıldı.

HABER MERKEZİ

YOKSULLUK ARTTI
“Neo-liberal politikalarla, sosyal devletin daraltılmasıyla toplumsal eşitsizlikler, yoksulluk, güvencesizlik artmış; pahalılık ve vurguncu zihniyet özellikle savunmasız grupların yaşamını olumsuz yönde etkilemiştir. Ayrıca kadınlara karşı şiddet ve sosyal dışlanma gibi olgular da giderek yaygınlaşmaktadır.”

TEK YOL FEDERASYON
“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarında belirtildiği şekilde siyasi eşitliğin olacağı ve tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve uluslararası kimliği olacak bir devleti öngörecek iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümünün Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için tek yol olduğunun altını çiziyoruz.”

İKİ LİDERE ÇAĞRI
“Her iki lidere de Kıbrıs sorununun çözümü çabasında kadınların oynayabilecekleri ve oynamaları gereken rolü hatırlatıyor ve barış sürecinin her düzeyine ve karar alma aşamalarına fiilen katılmamızı ve bunun yanı sıra müzakerelere toplumsal cinsiyet boyutunun da dahil edilmesini talep ediyoruz.”

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi