Devlet radyosunda istismar mağduru olduğu ima edilen milletvekili çocuğu intihar etti; Polonya’da iktidar partisine tepkiler büyüdü

Polonya’da devlet radyo kanalında çocuk istismarı mağduru olduğuna dair haber yapılan 15 yaşındaki muhalefet milletvekili çocuğunun intihar etmesi, iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi’ne (PiS) yönelik tepkilere neden oldu.

The Guardian’da yer alan habere göre, Polonya’da ana muhalefet partisi Civic Platform’dan milletvekili Magdalena Filiks’in 15 yaşındaki oğlu, devlet radyosuna bağlı Radio Szczecin’de çocuk istismarı mağdurları aktarılırken kendisinin de aralarında yer aldığının ima edilmesinin ardından yaşamına son verdi.

Polonya parlamentosu, hayatını kaybeden Mikolaj Filiks için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Radyoda yapılan haberde suçlunun eski bir muhalefet partisi üyesi, seçim adayı ve LGBTİ+ aktivisti olduğu belirtilen çocuk istismarı haberinde çocukların yaşları belirtilirken birinin de milletvekili çocuğu olduğu belirtildi.

Devlet medyasında geniş yer verilen haber tepki çekerken muhalefet partileri, söz konusu haberin iktidar partisi tarafından siyasi kazanç için kullanıldığını savundu. Çocuğun yaşamına son vermesinde iktidar partisinin de rolü olduğu belirtildi.

Polonya’da iktidar partisi Hukuk ve Adalet, medyayı sıkı bir şekilde kontrol ediyor ve medyada LGBTİ+ karşıtı kampanyaların önünü açıyor.

Civic Platform’un lideri, eski Polonya başbakanı ve Avrupa Konseyi başkanı Donald Tusk, “iktidardayken yol açtıkları her kötülükten, tüm insani zararlardan ve trajedilerden PiS’in sorumlu tutulacağı” ifadeleriyle bir tweet paylaştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi