Kuzey Kore’den uyarı: Müdahaleyi savaş ilanı sayarız

Kuzey Kore'nin devlet haber ajansı KCNA'da yer alan bilgilere göre, Kuzey Kore, test füzelerinden birini vurmaya yönelik herhangi bir hareketin kendileri tarafından savaş ilanı sayılacağını açıkladı.

Pyongyang Pasifik’te giderek yükselen tansiyondan da ABD ile Güney Kore arasındaki ortak askeri tatbikatı sorumlu tuttu.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Yong Un’un son zamanlarda yaptığı açıklamalarla gündeme gelen kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD’nin Kuzey Kore’nin stratejik silah denemelerine karşı herhangi bir askeri harekette bulunması halinde Pyongyang’ın bunu bir “savaş ilanı” olarak göreceği uyarısında bulundu.

Kim, “Pasifik Okyanusu ABD ya da Japonya’nın egemenliğine ait değildir” dedi.

Kim Yo Jong, ayrıca Kuzey’in Pasifik Okyanusu’na daha fazla füze ateşleyebileceğini de ima etti. ABD ve müttefikleri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından yasaklanan Kuzey Kore balistik füzelerini hiçbir zaman vurmadılar, ancak Pyongyang’ın Japonya üzerinden daha fazla füze ateşleyeceğini sürekli gündeme getirmesi üzerine bu sorun yeni bir tartışma konusunu da beraberinde getirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi