CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı’ ilan edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 ay önce, 12 Şubat 2022'de kurulan önce 'Altılı Masa' olarak kurulan Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildi. Millet İttifakı partilerinin genel başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak.

Türkiye’de Altılı Masa, 2 Mart Perşembe günü yapılan toplantıda çıkan anlaşmazlığın ve 3 Mart Cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ağır suçlamalarla ittifaktan çekilmesinin ardından gece-gündüz süren temaslarla Saadet Partisi’nde tekrar toplandı. Akşener’in, cuma günü Kılıçdaroğlu yerine Cumhurbaşkanı adayı olmaya davet ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları” olacağı formülü üzerine döndüğü Altılı Masa, 16.00’da Saadet Partisi Genel Merkezi’nde Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde toplandı.

Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, tam bir yıl önce Altılı Masa olarak kurulan Millet İttifakı’nın 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlerdeki ortak Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi