Hristodulidis: “AB’nin Kıbrıs sorunu müzakerelerinin başlatılması çabasında oynadığı rolün vurgulanacağı belge hazır”

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Hristodulidis, Avrupa Birliği'nin Kıbrıs sorununda esaslı müzakerelerin yeniden başlatılması çabasında oynadığı önemli rolün vurgulanacağı belgenin hazır olduğunu söyledi.

Mevcut çıkmazın aşılması için her türlü çabanın sarf edildiğinin altını çizen Hristodulidis, bu hedefe ulaşmak için Kıbrıs Rum tarafının Brüksel’in öncü rolüne vurgu yaptığını kaydetti. Hristodulidis, “Avrupa Birliği her zaman Birleşmiş Milletler’in parametreleri çerçevesinde, ilgili tarafların Kıbrıs sorununu çözmenin faydalarını fark etmelerini sağlamak için gerekli koşulları yaratabilir” dedi.

Hristodulidis, yeni hükümetin göreve geldiği ilk andan itibaren, Kıbrıs sorunundaki çıkmazı aşmak için çalıştığını da sözlerine ekledi. Vakit kaybetmemek gerektiğinin altını çizen Hristodulidis, Kıbrıs Rum tarafının Türkiye’deki seçimlerin sonucunu beklememesi gerektiğini ifade etti. Hristodulidis, çabalarının ilk aşamasının 23 Mart’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile Avrupa Konseyi çerçevesinde yapılacak görüşmeler olacağını dile getirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi