8 Mart’ta örgütler sokakta: Eşit ve özgür bir yaşam için hesaplaşacağız!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'de 40'tan fazla siyasi parti ve sivil toplum örgütü düzenle hesaplaşmak için sokakta olacak.

HABER MERKEZİ

Demokrasi ve özgürlüklerin gün geçtikçe erozyona uğradığı Kıbrıs’ın kuzeyinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü deprem acısının gölgesinde gerçekleştirilecek. Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri 8 Mart Çarşamba günü saat 17.30’da Kumsal Park’ta buluşup Meclis’e yürüyecek.

“Eşit ve özgür bir yaşam için hesaplaşacağız!” sloganıyla düzenlenecek yürüyüş hakkında öğretmen sendikası KTOEÖS basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Toplumumuzu derinden sarsan deprem sonrasında kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımızın yaşamını çalan rant düzeniyle, emeğimize, bedenimize ve özgürlüğümüze taarruz eden gerici zihniyetle, kadın cinayetlerini önlemek başta olmak üzere eşitliği sağlayacak politikaları yürürlüğe koymak yerine ülkemizi talan etmeye adanmış neoliberal ataerkiyle görülecek hesabımız var” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca tüm örgütlere ve yurttaşlara eyleme katılım çağrısı yapıldı.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi