Türkiye basını: “Kıbrıs’ta Düzce sistemi uygulanacak”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın, Düzce'nin ulaşım sistemi ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi almak için Düzce'ye gittiği öğrenildi.

HABER MERKEZİ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın, Düzce’nin ulaşım sistemi ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi almak için Düzce’ye gittiği öğrenildi. Türkiye yerel basınında çıkan habere göre Arıklı, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü görüştü, Düzce’deki toplu taşıma modelinin ve kentsel dönüşüm çalışmalarının Kıbrıs’ta da uygulanması için mutabık kalındı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü toplantı sonrasında yaptığı açıklamada Düzce’nin iki konuda Kıbrıs ile iş birliği yapacağını belirterek, “Bugün Kıbrıs Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile bir araya geldik. Görüşmede, Kıbrıs’ta uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmaları için işbirliği yapılması konusunda mutabık kaldık. DÜzce’de 3 yıl önce hayata geçirdiğimiz özgün toplu taşıma modelimizin bir benzerinin Kıbrıs’ta uygulanmasının çalışması konusunda da mutabık kaldık. Konuyla ilgili hemen çalışmalara başlayacak ve bu iki konuda Kıbrıs ile iş birliği yapacağız” dedi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi