Haluk Levent: “Sistemi kimse bilmiyor, AFAD da çadırları parayla alıyor, Kızılay’dan konserveyi de parayla aldık”

Kahramanmaraş depremlerinin ilk günlerinde Kızılay iştirakinin, deposundaki çadırları para karşılığı Ahbap Derneği'ne sattığının ortaya çıkmasından sonra, derneğin kurucusu Haluk Levent açıklama yaptı.

Levent “Sistemi kimse bilmiyor. AFAD da çadırları parayla, faturalı alıyor Kızılay’dan” dedi. Levent, Kızılay’dan konserveyi de parayla aldıklarını söyledi.

Fox TV’de konuk olduğu programda konuşan Levent, Sivil Toplum Kuruluşları AFAD’la işbirliği protokolü yaparlar. Devlet bir AFAD, bizler STK’yız. Devletle biz nasıl yarıştırılabiliriz? Biz ancak el ele insanların yardımına koşabiliriz” ifadelerini kullandı.

Levent Kızılay’dan satın alınan çadırlar için de “15 bin 250 adet çadır aldık. 2 bin 50’si Kızılay’dan alındı. 13 bin 200 tanesi de başka firmalardan alındı. 28 tanesinin faturasını yayınlayacaktık zaten” dedi.

Levent şöyle devam etti
“Arkadaşlar Kızılay’ın internet sitelerinden çadır sattığını görmüşler. Sitelerde var. Ankara Eczacılar Odası da almış, biz niye almayalım. Hemen öğrendik ihracat yapılmak üzere hazırlanan 2 bin 50 çadır var. Kızılay’ın iştiraklerinin çadır sattığı piyasada biliniyor. Deprem zamanı veya değil, biliniyor.

Ben o an hiçbir şey düşünemiyorum. İnsanlar ölüyor orada, dışarıda tir tir titriyorlar. Benim orada insanlara çadır getirmem lazım.

Sistemi kimse bilmiyor. AFAD da çadırları parayla, faturalı alıyor Kızılay’dan. Buyurun AFAD yetkilileri yalanlasın. Eğer o yurt dışına ihraç edilecek çadırlar satılacaksa, AFAD da parayla alıyor. Orada bir muhasebe var.

Kızılay’dan barbunya, konserve aldık. Muhatap ben miyim? Bir dakika bile önemli. Kızılay yönetimi karar alır, parayı iade eder. Onu ben bilemem.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi