Berlin’de hükümetin Ukrayna’ya silah desteğine karşı binlerce kişi sokağa çıktı: “Bombalar yerine diplomatlar”

Protestocular, gerilimin düşürülmesi için Putin'le müzakerelerin önünün açılması çağrısı yaptı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de binlerce kişi hükümetin Ukrayna’ya daha fazla silah vermesine karşı sokağa çıktı. Protestocular, Almanya’nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le müzakerelerin yolunu açarak gerilimi düşürmesini istedi.

The Guardian’da yer alan habere göre, polis “Barış için Başkaldırı” isimli eyleme yaklaşık 13 bin kişinin katıldığını açıkladı. Eylemi organize edenler ise Berlin başta olmak üzere çeşitli şehirlerde toplam 50 bin kişinin sokağa çıktığını söyledi. Gösterileri Links Partisi’nin eski üyesi Sahra Wagenknecht ve feminist aktivist Alice Schwarzer düzenledi.

Berlin’deki protestoda konuşan Wagenknecht, Almanya’da güçlü bir barış hareketi başlattıklarını söyledi ve Ukrayna’ya silah desteği sağlama kararı alan Başbakan Olaf Scholz hükümeti ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock tarafından temsil edilmediklerini hissettiklerini aktardı.

Protestocular “Bugün kasklar, yarın tanklar, bir sonraki gün ise çocuklarınız”, “Bombalar yerine diplomatlar” , “Benim savaşım değil” yazan pankartlar taşıdı.

Almanya hükümeti, Batı ülkelerinin çağrıları sonucu Ukrayna’ya Rusya’nın başlattığı savaşta askeri destek olarak Leopard 2 tanklarını gönderme kararı almıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi